top of page

Status prosjekt og økonomi etter 4 måneder

Vi i Sykehusets venner - Kamerun (HPNV) er takknemmlig og glade, men ikke overrasket, over den gode responsen prosjektet har fått. Vi har lenge trodd det er flere enn oss som ønsker å støtte et slikt prosjekt. NMS har 3 satsingsområder; forkynne Guds ord, bekjempe urettferdighet, og utrydde fattigdom. Å skape likhet i helsetilbud er noe av det beste man kan gjøre om man skal bekjempe urettferdighet og utrydde fattigdom. Når HPNV gir faglig og økonomisk støtte til sykehuset i Ngaoundéré så styrkes det diakonale arbeidet.


Status kompetanse og utstyr:

  • Det er gode tilbakemeldinger på nyansatt fødselslege fra 1. nov i fjor. Dr Nzentem, kameruneser som flytter tilbake til Kamerun etter spesialistutdannelse i Frankrike. Han er nå gynekolog nr 4 i hele provinsen Adamaoua. Han styrker særlig fødeavdelingen og nyfødtavdelingen ved sykehuset, og lærer nå også opp allmennlegene ved sykehuset i fødselshjelp, keisersnitt og andre akutte gynekologiske tilstander.

  • HPNV har lagt til rette for Kurs i trope- og infeksjonssykdommer i regi av Rogaland legeforening i mars. 26 leger deltok på kurset. Gode tilbakemeldinger ,og vi håper det kan bli nytt kurs allerede neste år.

  • Fasilitetene for fødende utbedres m.a. med hjelp av penger etter kurset i mars.

  • Det er ikke kirurg ved sykehuset, men etter råd fra norsk kirurg som deltok på kurset nylig, er en allmennlege nå ved sykehuset på Ngaoubela for opplæring der hos en erfaren kirurg.

  • HPNV gir faglige råd via våre spesialister til legene ute ved behov.

  • Ultralydapparatet på fødeavd. var ubrukelig. Dr. Nzentem har fått en brukt egnet ultralydapparat for eget bruk ved konsultasjoner, og som også jordmødrene kan opplæres til å bruke.

  • De har fått nye 6 nye operasjonsfrakker og nye dekkebrikker til operasjonsstua. De blir sydd i Ngaoundere.

Økonomi:

  • Etter 4 måneder er det omlag 95 000 kr på prosjektkontoen for lønn til fødselslegen. Her er både enkeltgaver og faste givere, så dette går ikke av seg selv enda, men er avhengig av at det positive engasjementet fortsetter. Enkelt å gi på VIPPS på nr 130147.

  • Ultralydapparatet koster 65000,- og der er det kommet inn 53000,-. Så her trenger vi noen gaver til. Gaver til dette prosjektet går ikke via VIPPS, men på eget prosjektnummer. Se "Bli giver" på vår hjemmeside eller kontonummer 8220.02.85057 og prosjektnummer 421406.

  • Operasjonsfrakker ++ kom på omlag 2600kr, og det ble betalt direkte i Kamerun av en ivrig giver.


コメント


bottom of page