top of page

26 norske leger reiser på kurs ved HPN

Torsdag 7. mars drar 26 norske leger til sykehuset i Ngaoundéré på kurs for å lære om trope- og infeksjonssykdommer, sykdomsforståelse i en annen kultur , fattigdommens sykdommer, og også få oppleve kamerunesiske kollegaers jobbhverdag. Sammen med kursledere og forelesere er det totalt 31 personer som besøker sykehuset og Ngaoundéré.

Kurset arrangeres av Rogaland legeforeningen, og HPNV bistår kursarrangørene med tilrettelegging av kurset. Dette er 5. kurset siden 2012, og aldri har søknaden vært så stor.


Dette er gjensidig kompetanseheving og erfaringsutveksling. De ansatte legene ved sykehuset underviser og går visitt med legene før lunsj, og på ettermiddagen underviser de norske spesialistene. Undervisningen foregår på norsk, engelsk og noe på fransk med oversettelse. Norske forelesere er infeksjonsmedisiner Åse Berg, og barnelegene Gunn Aadland og Harald Hurum ( tidl. misjonslege ved sykehuset).


Det blir også tid til kirkegang, lamidobesøk, kor- og musikkveld, soirée gastronomique, tur på markedet, restaurantbesøk, og trolig sykestuebesøk i Mbe og Leproseriet på Foubarka. Fullpakka program i 10 intense dager. Vi ser fram til spennende dager i Kamerun. (Bildene tatt fra tidligere kurs)


Comments


bottom of page